STUDIEREIS 6DE LEERJAAR - BRUSSEL


Op dinsdag 30 mei reisden we (sommigen met nog kleine oogjes) héél vroeg met de trein naar onze hoofdstad Brussel voor een leeruitstap.


Sommigen hadden hun ontbijt meegenomen om dit op hun gemak op de trein te verorberen. Smakelijk!


Aangekomen in Brussel vertrokken we vanuit het Centraal Station naar het centrum van de stad voor een mooie, zonnige stadswandeling.
De leerlingen maakten kennis met o.a. Manneke Pis, Rue de Boucher, de Oude Markt, de koninklijke galerijen, het Koninklijk Paleis, de St.-Michiels en St.- Goedelekathedraal, mooie stripmuren, …

 

's Middags mochten we onze lunch opeten in de broodjeshoek van het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement.


‘s Namiddags stond een rondleiding met gids in het Vlaams Parlement op het programma. We kregen heel wat info en een unieke blik achter de schermen. We mochten zelfs plaatsnemen in de zetels van de ministers en volksvertegenwoordigers in de prachtige koepelzaal! We liepen ook de minister-president van de Vlaamse Regering Jan Jambon tegen het lijf. Hij was net een interview aan het geven. 

 
 

Natuurlijk konden we niet naar huis voordat we nog vlug een bezoekje brachten aan het Atomium. Dankzij de metro waren we er heel snel!

 

Moe, maar voldaan namen we de metro terug naar het Centraal Station. 
Op de trein hoorden we heel wat leerlingen nog napraten over deze leerrijke uitstap. Sommigen waren zelfs al plannen aan het maken om deze zomer met hun ouders nog eens naar Brussel te komen. Onze hoofdstad had duidelijk een goeie indruk nagelaten bij de leerlingen.

Klik hier voor meer foto's.

(dinsdag 30 mei 2023)


(zondag 14 mei 2023)

Aan alle mama's



Wij verwennen jullie graag

met een zelfgemaakt betonnen theelichthoudertje.



Voor meer foto's klik hier.

(zondag 14 mei 2023)
Stadsklas Doornik - Dag 4

De laatste dag van onze tot nu toe zéér gesmaakte uitstap naar Doornik brak aan! 
De leerlingen werden gewekt en kregen naast het ochtendritueel ook de opdracht om hun bagage terug te vullen en hun kamer op te ruimen. Dit verliep wonderwel zeer vlot! 
Om 8 uur schoven we voor de laatste keer aan het heerlijke ontbijtbuffet aan. 


Na het ontbijt kwamen de bagageophalers aan. Samen brachten we alle bagage naar buiten. Deze werd vakkundig terug in de auto's gepuzzeld en terug naar Staden gebracht. Bedankt! 

We verzamelden nadien in de grote zaal waar we gisteren een reuze feestje bouwden. Deze was ondertussen al opnieuw helemaal omgetoverd. Alles stond er klaar voor de evaluatieopdracht van onze stadsklas. De leerlingen kregen een vragenblad waarop ze konden laten weten wat ze van het verblijf, het eten, de activiteiten, de jeugdherberg, het personeel ... vonden.


Rond 10 uur trokken voor opnieuw de stad in met ons boekje en het stadsplan. We hielden halt bij de volgende bezienswaardigheden: het Museum van Schone Kunsten waar elke klas een kunstig 'tableau vivant' maakte, het stadhuis en het stadspark waar een "Ginkgo biloba" van wel 250 jaar oud staat en het muziekconservatorium.


 

Daarna wandelden we nogmaals richting "L'office du tourisme'. Heel wat leerlingen wilden immers heel graag een souvenir kopen voor zichzelf of om cadeau te doen aan hun ouders, broer of zus.

 

Terug aangekomen in de jeugdherberg was het net etenstijd, de laatste lunch in de jeugdherberg: hotdogs. 
Na onze maaltijd namen we afscheid van de animatoren en het personeel. Merci beaucoup pour tout! 


Te voet vertrokken we richting het station. Onderweg stopten we nog op 3 plaatsen: het reuzenrad op markt, 2 oude romaanse huizen vlakbij het station en de plaats waar koning Childerik zijn graf gevonden werd.


 

Na de wandeling zagen we het imposante stationsgebouw al in de verte. Nog vlug kochten enkele leerlingen als souvenir een zakje 'Ballons noirs de Tournai' of 'une abeille de Childerik' of 'un Clovis' zodat het thuisfront ook eens kon proeven van deze specialiteit. 


Aangekomen in het station vulden we ons reisplan in en .. om 15.53 uur vertrok onze trein huiswaarts. Au revoir Tournai! 


Na een vlotte treinreis kwamen we aan in het station van Roeselare. Daar wachtten ons enkele ouders op die ons met open armen ontvingen en ons terug naar huis brachten!

De stadsklas naar Doornik ... 4 dagen lang leerden we elkaar nog wat beter kennen, beleefden we ongelooflijke avonturen, kwamen we heel wat te weten over de stad Doornik, zijn geschiedenis én zijn monumenten, maar bouwden we vooral samen fantastische herinneringen op die we nooit meer zullen vergeten!


Klik hier voor meer foto's van dag 4!

Stadsklas Doornik - Dag 3

7 uur: een nieuwe, maar vooral avontuurlijke dag brak aan! Ook deze ochtend troffen we vooral nog slapende leerlingen aan in hun bed. Ze wreven hun nog slapende oogjes uit, rekten en strekten zich en begonnen aan hun ochtendritueel: zich wassen, zich aankleden, de vuile was in de bagage stoppen, de bedden opmaken ...
 


Om 8 uur stonden ze allemaal fris klaar voor het ontbijtbuffet. Er werd gesmuld van al het lekkers.

 

We trokken onze stevigste en avontuurlijkste schoenen aan, poetsten onze tanden en vertrokken te voet richting de bushalte.
Een vriendelijke buschauffeur pikte ons op en bracht ons naar het Ecopark!

Aangekomen in het park kregen we eerst de nodige technische uitleg en werden we door de begeleiders in onze harnassen gehesen. We probeerden onze uitrusting uit op een eenvoudig test parcours, maar daarna was het tijd voor het echte werk!





De volgende 6 uur kunnen het best als volgt samengevat worden: een waanzinnig avontuur, echt teamwork, grensverleggende-ervaringen, een adembenemende locatie, puur plezier, een fantastische wij-zorgen-voor-elkaar mentaliteit, durf, zalig genieten ...
De foto's spreken voor zich én de uitbundige verhalen van de leerling laten er geen twijfel over bestaan dat dit hun favoriete activiteit was tot nu toe!

 

     

  

    


Maar aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een einde... We wandelden gezwind terug naar de jeugdherberg langs de overblijfselen van de tweede stadsomwalling en de heraangelegde Scheldekaaien.


  

Aangekomen in de jeugdherberg kregen de leerlingen de opdracht om zich te douchen en hun pyjama aan te trekken.
Om 18.30 uur trokken we naar de refter voor "het laatste avondmaal": vol-au-vent!




Na het lekkere avondmaal was het tijd voor een echte "afscheids-party", georganiseerd door de jeugdherberg! Elke leerling kreeg als toegangsticket een 'glow-in-the-dark' bandje, de zaal was versierd met ballonnen, er stonden lekkere snoepjes klaar en de muziek galmde al door de boxen. Het feest brak onmiddellijk los! De dansvloer was nooit leeg!





       


    


Om half tien werd "the party" afgerond en verzamelden we met z'n allen in de gang voor een 'verhaal-voor-het-slapengaan'.
Klokslag 10 uur dook iedereen onder de wol. De laatste avond in Doornik zat er op. Slaapwel!

Klik hier voor meer foto's en filmpjes van dag 3.