Stadsklas Doornik - Dag 2

7 uur! Tijd om de leerlingen te wekken! In de meeste kamers lagen ze nog te dromen over de belevenissen van onze eerste dag in Doornik. In enkele kamers waren ze al wakker. Zij stonden te popelen om aan dag 2 te beginnen.



Ze kregen een uur de tijd om zich klaar te maken voor een nieuwe dag in de verrassend mooie stad Doornik!
Om 8 uur werden we verwacht aan de ontbijttafel. Een heerlijk buffet stond ons op te wachten.

Met het werkboekje en de stadskaart in de hand vertrok klas 6A in de voormiddag richting UNESCO Werelderfgoed. Het belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kennen geen geheimen meer voor ons! We ontdekten de 2 stijlen waarin de kathedraal gebouwd werd (romaans en gotisch), we bewonderden het prachtige roosvenster, we leerden dat het Belfort maar liefst 257 trappen telt en 72 meter hoog is ......

 

Na ons bezoek aan 2 van de bekendste gebouwen in Doornik, verkenden we nog een stukje van deze historische stad Doornik. We wandelden vanaf de Grote Markt met de prachtige kleurrijke vaandels via het kleinste stadspark naar 'Fort Rouge' en het standbeeld van Martine & Patapouf (Tiny & Poeffie). Via de schelpen op de grond vonden we ook de Sint-Jacobskerk. Deze kerk is vooral bekend bij de mensen die de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella afleggen.


 

   

Terwijl 6A de stad in trok, bezocht 6B het natuurhistorisch museum & vivarium. Daar kregen we niet alleen een enorme collectie prachtige, opgezette dieren te zien, maar ook prachtige vlinders in de serre en enkele levende reptielen, amfibieƫn ... in het vivarium. De leerlingen gaven hun ogen echt de kost! En terecht! Wat een indrukwekkend museum!

 


Daarna wandelden we opnieuw richting de jeugdherberg. Daar stond de lunch klaar: sandwiches met beleg, een flesje water en een lekker koekje of stuk fruit.
Omdat de zon van de partij was, beslisten we om nog even de drukke voormiddag door te spoelen in het park.


  

 

Het spelmoment werd om iets voor 2 uur afgerond zodat we ons konden klaarmaken voor de namiddagactiviteiten. Klas 6B vertrok richting het stadscentrum en 6A bezocht het museum.


    

        

   

  

Na een inspanning komt de welverdiende ontspanning. Beide klassen trokken onder
een stralend blauwe hemel opnieuw naar het stadspark.


Dag 2 zat er bijna op! We wandelden terug naar de jeugdherberg, smulden van het avondmaal (saladebar, spirelli met meatballs en een ijsje als dessert) en maakten ons klaar voor de avondanimatie: een door de leerlingen zelfgemaakte quiz!

    

"Smart girls" eindigden als 3de, "M-L_ekes" als 2de en "The Nerdies o-o" als 1ste. Proficiat aan alle deelnemers voor jullie enthousiasme.
En plots is het dan al half tien! Bedtijd, want morgen staat een zeer avontuurlijke dag op het programma. Een dag waar de meesten al reikhalzend naar uitkijken... Slaapwel!

Klik hier voor meer foto's!